Produkterna består av:
* Skinn (oftast renskinn), standardfärger är: Svart, Mörkbrun och Ljusbrun
* Renhorns knapp
* Tenntråd, innehåller 4% silver, så att den skall behålla sin lyster
* Sentråd, som produkterna är sydda av vilket gör dem mycket starka

Jag har även lagt in sentråd som förstärkning i armbands och halsbands öglan vilket gör den otroligt stark, öglan är annars den
svaga punkten. Om Ni jämför mina armband/halsband med andra så märker Ni att oftast är dessa sydda med
nylontråd samt att de inte har förstärkning i öglan.
 

Renskinn:

Av tradition används renskinn för tenntrådsbroderier.
Renen lever i en mycket hård miljö och det lämnar spår efter sig på renens skinn. Det är mycket svårt att få tag på helt felfria skinn. Renens värsta plågoande är korm flugan, vars larver utvecklas under renens hud för att sedan krypa sig ut genom skinnet på renens rygg. Korm larven lämnar hål efter sig i renens skinn, som läks efter en tid, men ärrbildningen finns kvar, som små fläckar på skinnet. Ärren bli oftast lite tjockare än övriga skinnet och tar därigenom åt sig mera färg vid garvningen, därför är renskinnen ofta lite ojämna i färgen.
Tenntråd:

Tenn framställs ur tennmalm genom reduktion med kol. Det är en silvervit glänsande metall med en mycket god förmåga att motstå såväl atomsfärisk korrosion som inverkan av organiska ämnen.
Normalt så kristalliserar tenn vid rumstemperatur så att varje kristall liknar en tetra. vid lägre temperatur än plus 13°C övergår kristallerna till kubisk form. Då tennet genomgår en volymökning vid den kubiska formen erhålls ett grått pulver (gråtenn). När gråtennet överförs till det friska tennet som är silvergrått sätts en reaktion igång att "smitta" tennet och utlöser en reaktion, så att omvandling sker till kubisk kristall form. Detta fenomen kallas tennpest.
Genom att legera tennet med silver (4%) så elimineras risken för tennpest, produkten blir en vacker och slitstark tenntråd som utan restriktioner kan användas ute i kyla utan att drabbas av tennpest!

Renhorns knapp:

Är precis som det låter tillverkad av renens horn, man sågar hornet i lämpligt tjocka bitar och polerar kanterna så att det skall se snyggare ut och framför allt bli lättare att ta av och på armbandet/halsbandet.Två hål borras också för att trä in läder "remmen"
Hela renhornet kan inte användas utan det är bar en lite del utav det, det beror på att man skall undvika att använd hornet där märgen är framträdande för då blir knappen mycket skör och går lätt sönder vid påfrestningar.
Storleken på knapparna varierar mycket och det är främst beroende på hornets naturliga egenskaper. Oftast försöker man anpassa storleken på knappen till storleken på armbandet/halsbandet, men det kan ändå bli stora skillnader från produkt till produkt

Sentråd:

Sentråd är en mycket stark och hållbar tråd. De flesta andra tennarmbands tillverkare använder sig av nylontråd vilket gör dessa mindre hållbara vid påfrestningar.
Öglan som är den svaga länken på armbandet/halsbandet har jag förstärkt upp rejält med 2 stycken in tvinnade sentrådar vilket har medfört att INGET armband eller halsband hittills har gått sönder i öglan